Projektů 141 | Str. 4 / 8
Uni / Název projektu |
Kvalita |
Alimentární infekce jako bioteror |
83,3 % |
Vodní zdroje (jejich využívání. problematika kontaminace vod, situace u nás i ve světě) |
83,2 % |
Ekologizace domácností |
83,1 % |
Téma: Vliv ekologických faktorů na geografické rozšíření a výskyt nemocí |
83,1 % |
Vliv ekologických faktorů na geografické rozšíření a výskyt nemocí |
83,1 % |
Vlivy zemědělství na atmosféru (zejména v živočíšné výrobě: NOX, NH3, H2S, CO2, CH4 atd.) |
83,1 % |
Téma: Důsledky likvidace tropických lesů |
83,0 % |
Agroekosystém - srovnání přírodních ekosystémů a agroekosystémů, přísun dodatkové energie, narušení potravních řetězců a autoregulačních mechanismů. Uplatnění ekologických principů |
83,0 % |
Asanační činnost, živočišné odpady |
83,0 % |
Funkční struktura ekosystému - tok energie a koloběh látek - potravní (trofické) řetězce |
83,0 % |
Druhy zpracování zemědělského odpadu a odpadů pocházejících z potravinářského průmyslu (kompostování, spalování, skládkování) |
82,7 % |
Biodiverzita a vymírání biologických druhů |
82,6 % |
Ekologické aspekty zemědělské výroby (limity zemědělské produkce, ztráty potravin, možnosti zvýšení světové produkce potravin, zelená revoluce, alternativní zemědělství) |
82,6 % |
Problematika čištění odpadních vod pocházejících z mlékárenského průmyslu. Hodnocení základních parametrů těchto odpadních vod. |
82,3 % |
Zemědělství jako ekostabilizující faktor - tvorba kulturní krajiny, ekoagroturistika, trvale udržitelné zemědělství, agroenvironmentální programy |
82,3 % |
Biogeochemické cykly (koloběh vody, kyslíku, uhlíku, dusíku, fosforu, síry, ostatních prvků i látek) |
82,2 % |
Posouzení odpadů zemědělsko - potravinářského komplexu PCB jako závažné kontaminanty rostlinné a živočišné produkce |
82,2 % |
Znečištění moří a oceánů |
82,2 % |
Problematika čištění odpadních vod pocházejících z tukového, drůbežářského průmyslu a zpracování ryb. Hodnocení základních parametrů těchto odpadních vod. |
82,1 % |
Druhy zpracování zemědělského odpadu a odpadů pocházejících z potravinářského průmyslu (kompostování, spalování, skládkování) |
82,1 % |