Norsko nepatří mezi státy se specifickou a vyhlášenou kuchyní. Snídaně se obvykle skládá z chleba, marmelády, typicky norských sýrů. Nejtypičtějším norským jídlem jsou rybí karbenátky (fiskeboller nebo feskekeker) nebo sekaná s kyselým zelím. Často se konzumuje také losos nebo mořský pstruh (nejčastěji marinovaný, vařený nebo uzený). Spropitné je většinou zahrnuto do účtu, je-li však obsluha na velmi dobré úrovni, je možné přidat ještě 5 - 10 %. Stravování v Norsku je drahou záležitostí. Cenová hladina zboží i služeb je mimořádně vysoká. Cena potravin a řady jiného zboží odpovídá nominálně ceně v českých korunách, takže český občan zaplatí trojnásobek. Dokladem této skutečnosti jsou autobusy s německými turisty, kteří si jídlo dokonce často vozí s sebou. Jídlo není levné ani v supermarketech, nejlevnější jsou potraviny v obchodních domech Irma, Bonus a Rimi. Levné jsou také obchody s asijskými potravinami - i na české poměry lze levně nakoupit rýži, skleněné/průhledné nudle, bambusové výhonky, koření, zelený a jasmínový čaj. Obecně platí pravidlo, čím dál od metropole, tím vyšší ceny.