1. Charakteristika technického úseku hotelu a postavení úseku ve vztahu k celému provozu hotelu
Technický úsek je nejdůležitějším, klíčovým úsekem každého provozu. Poskytuje technické zázemí hotelu, je to část, o které se nejméně mluví a která je nejméně vidět a o jejíž existenci se dozvídáme teprve ve chvíli, kdy se objeví někde porucha.
Zahrnuje: bezpečnost práce požární ochranu housekeeping stavební technik řidiči, ochranka kotelna, strojovna, klimatizační zařízení, prádelna, garáže, parkoviště, údržbářské dílny
Postavení technického úseku z hlediska ekonomického-je nákladovým střediskem hotelu Postavení TÚ z hlediska obchodního-je tvůrce prostředí a dojmů pro hosty
2. Poslání a hlavní úkoly technického úseku, specifikace činností technického úseku, jeho kompetence a odpovědnosti
Bezporuchový provoz hotelu je závislý na bezvadném fungování dodávek energií všeho druhu, na bezporuchovém chodu strojů a zařízení a na dodávce a odvodu vody. To vše zajišťuje technický úsek.
Kompetence technického úseku: zajištění, projednávání stavebních úprav vedení operativně technické evidence zřízení a provozování (elektřina, světlo, plyn, topení) Realizace záměru Zřídit a provozovat Nákup a pořizování investic a provozních technologií a vybavení - s čím a jak Zabezpečení technického chodu provozovny Technický stav strojích zařízení a technologických vybavení (opravy, údržby) Technický stav budov a technických rozvodů a sítí (revize rozvodů, opravy a údržba instalací) Technický stav inventáře a vybavení (modernizace, opravy a doplňování inventáře a vybavení)
3. Základní principy a postupy při výstavbě nebo rekonstrukci hotelu a restauračního provozu
Základní principy výstavby Soulad s územním plánem ¨ Ekologická studie - vliv na ŽP-soulad s ŽP Soulad se zákony a závaznými předpisy Soulad s požadavky památkových úřadů a hlavního architekta lokality Soulad s ostatními regulativy dané stavebními úřady