Vzdělání: Gymnázium, Praha Hotelová škola, Praha Institute of Business Studies, Praha
Praxe: od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař 2004 - 2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance 2002 - 2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař 1998 - 2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař 1996 - 1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař 1993 - 1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef 1991 - 1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař 1990 - 1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař 1975 - 1989 různé hotely a restaurace, Praha
Ocenění: 2000 vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS 2001 vítěz President's Award, Cancún Profesionální školení Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie LOTS training na Management School od Radisson SAS, Gothenburg, Švédsko 2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca 2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP Zdeněk Polhreich byl v České republice šéfkuchařem v několika známých místech, jako je například Villa Voyta, Radisson SAS Alcron a ve velkých hotelech Marriott a Renaissance. Celá jeho kariéra se podle něj dá poprat jako cesta k jednoduchému a srozumitelnému jídlu. V současné době pracuje jako šéfkuchař v restauraci Café Imperial v Praze 1 a je moderátorem úspěšného televizního pořadu Ano, šéfe!.