Když se řekne agroturistika… Jízda na koni Chov ovcí, koz Dojení krav, krmení slepic Pobyt ve volné přírodě Sbírání hub Tradiční práce Řemeslné práce Projížďky na koních Typická kuchyně Rybaření, myslivost .. ale třeba také farma s krokodýly nebo psí spřežení
Čím je venkovská turistika a agroturistika typická? Malé ubytovací kapacity Komorní, rodinné prostředí Doporučené ubytování maximálně 10 osob Převažující klientela - rodiny s dětmi Hospodářský dvůr se zvířaty - farmářská rodina a její specifické zázemí Vstřícnost k hostům - hosté jako součást rodiny farmáře
Český venkov do roku 1989
Prvorepubliková tradice Tradice dovolených na českém venkově se datuje už od dob první republiky, kdy rodiny vyjížděly na takzvané letní byty. Hosté trávili v pronajatém domě často celé léto a především žili společně s venkovskou rodinou, která jim často uvolnila své vlastní pokoje. Tradice trampování Chalupaření - česká zvláštnost Téměř 15 procent obyvatelstva vlastní tzv. druhé bydlení