Pro výrobu lihu se používá jako základní surovina obilní šrot. Ten je dopravován ze šrotovny sila do zásobníku, umístěného na tenzometrických vahách. Ze zásobníku se šrot dopravuje do vystíracího přístroje a následně stéká do zapařovací kádě, ve které se zápara ohřívá na stanovenou teplotu a dochází ke zmazovatění přidáním Termamylu. Káď má míchadlo a je ohřívána vstupem přímé páry. Po ohřátí je zápara přečerpána do zcukřující kadě, kde je ochlazena, zcukřena a přečerpána do jedné ze čtyř kvasných kádí. Lihovar má výkonnost 10 000 l abs alkoholu za den. Jako jemný líh ( obsah ethanolu 95,7 % ) je možno odebírat 9 400 l za den, zbytek 1080 l/den je líh pro technické použití. Výchozí surovinou je obilí. Výpalky, které vznikají jako odpad ze záparové komory je možno využívat v zemědělství jako přídavek do objemných krmiv.