Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Mendelova univerzita v Brně
Agronomická fakulta
Poznámky: Výpisky k tématu Cukrovarnictví
Skrýt detaily
|
Oblíbený
Kvalita:
85,3 %
Typ:
Poznámky
Univerzita:
Mendelova univerzita v Brně
Fakulta:
Agronomická fakulta
Kategorie:
Nezařazené
Podkategorie:
Gastronomie
Předmět:
Potravinárska technika
Autor:
techplanet
Ročník:
1. ročník
Rozsah A4:
10 strán
Zobrazeno:
1 108 x
Stažené:
0 x
Velikost:
0,1 MB
Formát a přípona:
PDF dokument (.pdf)
Jazyk:
český
ID projektu:
5490
Poslední úprava:
07.04.2015
- cukr = sacharosa (strategická potravina)
- řepný cukr (37 %), třtinový cukr (67 %)
Potravina:
- významný příjem energie
- čokoláda, cukrovinky, sirupy, nápoje . . .
- přímé slazení v domácnostech
- upravuje texturu, působí konzervačně . . .
- výskyt onemocnění (diabetes, zubní kaz, nemoci srdce . . .)
Surovina pro chemické a biochemické technolodie:
- pouze do 5 % produkce cukru
- chemická obnovitelná surovina
- produkty netoxické a biologicky odbouratelné
- výroba ethanolu, kys. citronové a mléčné
- výroba nízkokalorických tuků a biologicky odbouratelných tenzidů
- fermentační zpracování na bioethanol (energetické palivo)
Klíčová slova:
potraviny
cukr
cukrová řepa
afinace
šťávní cukrovina
surový cukr
Hodnocení (0x):