Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Mendelova univerzita v Brně
Agronomická fakulta
Prezentace: Stanovení přirozených složek potravin
Skrýt detaily
|
Oblíbený
Kvalita:
89,5 %
Typ:
Prezentace
Univerzita:
Mendelova univerzita v Brně
Fakulta:
Agronomická fakulta
Kategorie:
Přírodní vědy
Podkategorie:
Chemie
Předmět:
Analytická chemie
Autor:
petr.cerny
Ročník:
1. ročník
Rozsah A4:
32 strán
Zobrazeno:
1 698 x
Stažené:
0 x
Velikost:
0,8 MB
Formát a přípona:
PDF dokument (.pdf)
Jazyk:
český
ID projektu:
5545
Poslední úprava:
20.04.2015
Voda a sušina
Obsah vody (vlhkost, sušina)
• nejčastěji sledované a nejobtížněji stanovitelné ukazatele jakosti potravin
V potravinách ve formě
• Buněčné
• Volná
• Adsorbovaná
• Vázaná na různé složky potravin
• Krystalová
• Okludovaná
Metody stanovení vody
Nepřímé:
stanovení sušiny
•vážkově
•refraktometricky
Přímé:
stanovuje se voda
• destilační metody
» elektrometrickémetody
» denzitometrickémetody
» chemickémetody (metoda dle K.Fischera)
» plynováchromatografie
» NIR spektrometrie
Klíčová slova:
voda
sušina
stanovení sušiny
refraktometrie
denzitometrie
měření spekter
instrumentace
Hodnocení (0x):