Registrace | Přihlásit

Prezentace: Cizorodé látky - Analýza potravin

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Cizorodé látky

Intenzívní způsob zemědělské výroby vyžaduje aplikaci prostředků k zabezpečení vysoké úrody
• rostlinná výroba - intenzívní hnojení, ošetřování porostů proti škůdcům
• živočišná výroba - léčivé preparáty
Znečišťující cizorodé látky - kontaminanty
Aditivní látky
Zlepšení vzhledu, trvanlivosti, chuťové a voňavé látky

Endogenní cizorodé látky
Vznikají v procesu zpracování a skladování potravin reakcí přírodních složek mezi sebou nebo s cizorodými látkami (Maillardovy produkty, oxidační produkty tuků atd.)
Široká škála látek, řada metod pro stanovení.
• fyzikálně-chemické
• chemické
• biologické (mikrobiologické, enzymové, imunologické, radioimunologické
Hodnocení (0x):