Registrace | Přihlásit

Prezentace: Význam a zdroje živočišných produktů

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Živočišné produkty
Maso jatečných zvířat, drůbeže, vejce, zvěřinu, ryby, med a mléko tvoří důležitou a zhlediska nutriční hodnoty jen těžko nahraditelnou složku ve výživě člověka.
Je možné, ale surčitými potížemi, zajistit plnohodnotnou výživu člověka i bez masa.
V takovém případě by však bylo nutné nahradit přirozenou stravu zahrnující maso jinou promyšleně sestavenou dietou a kombinovat rostlinné potraviny s mlékem a vejci.

Člověk - všežravec
mléko-jediný savec, který i vdospělosti konzumuje mléko
maso-senzorické a nutriční důvody
vejce-pro porovnání 100% bílkovina (zárodek)
med-nejstarší sladidlo, konzervační látka, medovina

Konzumace masa
• jakýkoliv živočich
• filozofická pohled -odpor k zabíjení jiných živočichů pro vlastní obživu
• člověk = predátor -důsledek evoluce
• člověk = kořist -lev, lední medvěd, piraňa, žralok, …
Hodnocení (0x):