Registrace | Přihlásit

Prezentace: Úvod do mlékařství - Cizorodé látky v mléce

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
CIZORODÉ LÁTKY
» nejsou přirozenou složkou poživatin
» nepoužívají se samostatně jako poživatiny nebo typické potravinářské přísady
» nejsou pro daný druh poživatin charakteristické
» popř. jejich přítomnost v poživatině nebo výše jejich množství může mít vliv na zdraví člověka

a) Exogenní:
» kontaminanty a rezidua cizorodých látek
» aditiva

b) Endogenní:
» oxidační produkty lipidů
» nitrososloučeniny

Nařízení Komise (ES) č. 1881/2006, kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách.
maximální limity kontaminujících látek
Vyhláška č. 305/2004 Sb., kterou se stanoví druhy kontaminujících a toxikologicky významných látek a jejich přípustné množství v potravinách.
NPM = nejvyšší přípustné množství
Hodnocení (0x):