Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Česká zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Prezentace: Základní ošetření mléka - Základní ošetření mléka, Konzumní mléko a smetana
Skrýt detaily
|
Oblíbený
Kvalita:
86,2 %
Typ:
Prezentace
Univerzita:
Česká zemědělská univerzita v Praze
Fakulta:
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Kategorie:
Přírodní vědy
Podkategorie:
Zemědělství
Předmět:
Úvod do mlékařství
Autor:
agata.kucova
Ročník:
3. ročník
Rozsah A4:
14 strán
Zobrazeno:
1 936 x
Stažené:
4 x
Velikost:
0,5 MB
Formát a přípona:
PDF dokument (.pdf)
Jazyk:
český
ID projektu:
6157
Poslední úprava:
13.07.2015
ZÁKLADNÍ OŠETŘENÍ MLÉKA
» tepelné ošetření -> zajištění zdravotní nezávadnosti a trvanlivosti
» co možná nejvyšší zachování nutričních, organoleptických a technologických vlastností mléka
pasterační stanice
» odstřeďování
» standardizace tučnosti
» pasterace mléka
» pasterace smetany
v případě potřeby
» homogenizace mléka
» deaerace
» baktofugace
připraví se:
» odstředěné pasterované mléko
» pasterované mléko se standardizovanou tučností
» pasterovaná smetana
Klíčová slova:
ošetření mléka
smetana
tučnost
homogenizace
dearace
baktofugace
Hodnocení (0x):