Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Česká zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Prezentace: Úvod do mlékařství - Tekuté mléčné výrobky, Hodnocení mléka a smetany
Skrýt detaily
|
Oblíbený
Kvalita:
89,2 %
Typ:
Prezentace
Univerzita:
Česká zemědělská univerzita v Praze
Fakulta:
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Kategorie:
Přírodní vědy
Podkategorie:
Zemědělství
Předmět:
Úvod do mlékařství
Autor:
agata.kucova
Ročník:
3. ročník
Rozsah A4:
17 strán
Zobrazeno:
1 475 x
Stažené:
1 x
Velikost:
0,3 MB
Formát a přípona:
PDF dokument (.pdf)
Jazyk:
český
ID projektu:
6158
Poslední úprava:
13.07.2015
PASTEROVANÉ MLÉKO
výroba
: základní ošetření (odstředění a standardizace tučnosti, homogenizace, pasterace, příp. deaerace, vychlazení) a balení
trvanlivost ovlivněna:
» mikrobiální kvalitou suroviny
» kontaminací mléka po pasteraci
» chladicím řetězcem
chuť ovlivněna:
» činností termorezistentních proteáz a lipáz psychrotrofních MO
» obsahem kyslíku ve výrobku
» účinkem světla
Klíčová slova:
pasterované mléko
trvanlivé mléko
smetana
trvanlivost
stanovení hustoty
tučnost mléka
Hodnocení (0x):