Registrace | Přihlásit

Prezentace: Kysané mléčné výrobky

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY

kysaný (fermentovaný) mléčný výrobek = mléčný výrobek získaný kysáním mléka, smetany, podmáslí nebo jejich směsi za použití mikroorganismů

Princip výroby:
výběr mléka
nízký počet MO
bez inhibičních látek
standardizace tuku a tukuprosté sušiny
tuk: nejčastěji 0,5 - 3,5 %
obsah tukuprosté sušiny: jogurty min 8,2 %
přídavek sacharidů, umělých sladidel a stabilizátorů
hydrokoloidy - váží vodu, zvyšují viskozitu a pomáhají snižovat objem
syrovátky vylučované na povrchu
nejčastěji používané: želatina, pektin, agar-agar a škrob
deaerace
zvláště pokud se používají striktně anaerobní MO
Hodnocení (0x):