Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Mendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakulta
Přednášky: Zpracované přednášky - Zpracování zahradnických produktů
Skrýt detaily
|
Oblíbený
Kvalita:
84,6 %
Typ:
Přednášky
Univerzita:
Mendelova univerzita v Brně
Fakulta:
Zahradnická fakulta
Kategorie:
Přírodní vědy
Podkategorie:
Zemědělství
Předmět:
Zpracování zahradnických produktů
Autor:
jiri.hosko
Ročník:
1. ročník
Rozsah A4:
20 strán
Zobrazeno:
1 372 x
Stažené:
1 x
Velikost:
1,7 MB
Formát a přípona:
PDF dokument (.pdf)
Jazyk:
český
ID projektu:
6337
Poslední úprava:
03.08.2015
Sterilace fyzikálními zákroky
- přímá inaktivace mikrobů a ovlivňující činitelé
-
apertace
-sterilační zařízení -sterilace nekyselých výrobků
-
rozdělení autoklávů
-zhodnocení sterilační technologie
-
sterilace odporovým topením
- sterilace vysokofrekvenčním ohřevem
-
radiosterilace
a ovlivnění potraviny -sterilace střídavými tlaky
-
chemická konzervace (chemoabioza)
-uplatnění chemické abiozy
-
osmoanabioza
- sušení, technologické modifikace -jednorázově ohřátý vzduch
- příhřívaný vzdušný proud - sprejové sušárny - souproud a protiproud
- kryosikační sušení - expanzní sušení -evaporační zahušťování
- odpařovací zařízení
- vícestupňové odparky -konzervace reverzní osmozou
- konzervace přísadou cukru - konzervace solením -principy konzervace mrazením -vítrifikace
- tvorba ledové struktury -rozdělení mrazírenských postupu
- změny během mrazírenského skladování -mrazírenské obaly
- konzervace odnímáním kyslíku - impregnace štáv -způsoby sycení sfáv
- chemoanabioza - prostředky chemické konzervace
- podmínky chemické konzervace -alkoholizace sfav
- okyselovací techniky a úchova polotovarů -oidmínky solení
- konzervace antibiotiky - konzervace fytoncidy -mléčné kvašení
- chemismus mléčného kvašení - mikroílora mléčného kvašení
- metabioza konzervačního procesu -táze metabiozy
- stanovení látkových složek ovoce a zeleniny
Klíčová slova:
sterilace
anabioza
pasterace
sterilace
konzervace
nepřímá konzervace
Hodnocení (0x):