Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Mendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakulta
Přednášky: Zpracování Zahradnických produktů
Skrýt detaily
|
Oblíbený
Kvalita:
87,4 %
Typ:
Přednášky
Univerzita:
Mendelova univerzita v Brně
Fakulta:
Zahradnická fakulta
Kategorie:
Přírodní vědy
Podkategorie:
Zemědělství
Předmět:
Zpracování zahradnických produktů
Autor:
pacha
Ročník:
4. ročník
Rozsah A4:
40 strán
Zobrazeno:
1 354 x
Stažené:
0 x
Velikost:
1,1 MB
Formát a přípona:
PDF dokument (.pdf)
Jazyk:
český
ID projektu:
7022
Poslední úprava:
30.11.2015
Sterilace fyzikálními zákroky - přímá inaktivace mikrobů a ovlivňující činitelé
-apertace -sterilační zařízení -sterilace nekyselých výrobků
-rozdělení autoklávů -zhodnocení sterilační technologie
-sterilace odporovým topením - sterilace vysokofrekvenčním ohřevem
-radiosterilace a ovlivnění potraviny -sterilace střídavými tlaky
-chemická konzervace (chemoabioza) -uplatnění chemické abiozy
-osmoanabioza - sušení, technologické modifikace - jednorázově ohřátý vzduch
- příhřívaný vzdušný proud - sprejové sušárny - souproud a protiproud
- kryosikační sušení - expanzní sušení -evaporační zahušťování
- odpařovací zařízení
- vícestupňové odparky -konzervace reverzní osmozou
- konzervace přísadou cukru - konzervace solením -principy konzervace mrazením - vitrifikace
- tvorba ledové struktury -rozdělení mrazírenských postupů
- změny během mrazírenského skladování -mrazírenské obaly
- konzervace odnímáním kyslíku - impregnace šťáv -způsoby sycení šťáv
- chemoanabioza - prostředky chemické konzervace
- podmínky chemické konzervace -alkoholizace šťav
- okyselovací techniky a úchova polotovarů -oidmínky solení
- konzervace antibiotiky - konzervace fytoncidy -mléčné kvašení
- chemismus mléčného kvašení - mikroflora mléčného kvašení
- metabioza konzervačního procesu -fáze metabiozy
- stanovení látkových složek ovoce a zeleniny -
Klíčová slova:
zpracování
zahradnické produkty
kompoty
michané salaty
vlastnosti
rosol
konzervace
Hodnocení (0x):