Registrace | Přihlásit

Seminární práce: Gastronomie - Přílohy

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Téma: PŘÍLOHY

Přílohy jsou důležitou součástí všech pokrmů. Volba závisí na druhu, způsobu úpravy hlavní suroviny a podle úpravy a podle přílohy se pak může vybrat i doplněk. Přílohy mají za úkol doplnit pokrm jak biologicky, tak i kaloricky. Při přípravě se snažíme vybírat šetrné tepelné způsoby, někdy se příloha může podávat i syrová, zvláště v poslední době, s tím jak se zvedla váha některých masitých výrobků, mnoho lidí si pokrm doplňuje pouze salátem, který zde plní roli přílohy. Některé, zvláště tradiční české přílohy z brambor, se někdy používají i jako hlavní jídlo.

Přílohy rozdělujeme podle základní suroviny:
přílohy z brambor,
přílohy z obilovin a výrobků z nich
• těstovin,
• rýže,
• mouky.

Přílohy dále dělíme podle způsobu podávání:
tepelně zpracované
• vařené,
• dušené,
• pečené,
• smažené,
podávané za syrova.


Hodnocení (0x):