Registrace | Přihlásit

Poznámky: Konzervace (poznámky)

Skrýt detaily | Oblíbený
  • Kvalita:45,2 %
  • Typ:Poznámky
  • Kategorie:Přírodní vědy
  • Podkategorie:Chemie
  • Autor:zadsemuser
  • Rozsah A4:4 strán
  • Zobrazeno:672 x
  • Stažené:0 x
  • Velikost:0,1 MB
  • Formát a přípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:český
  • ID projektu:799
  • Poslední úprava:21.03.2010
Potraviny

V potravinách jsou látky nezbytné k udržení životních pochodů ( k růstu a k obnově tkání,k získávání energie pro duševní a fyzickou činnost
),pro udržení tělesné teploty a pro zajištění všech dějů,které probíhají v těle.

Nejdůležitější složkou potravy jsou živiny.K nim patří sacharidy,neboli cukry,tuky a bílkoviny.Dalšími důležitými složkami potravy jsou i minerální látky,voda a vitaminy.Potraviny často obsahují i pochutiny.Jsou to látky pro lidský organismus postradatelné.Používají se na zpestření chuti ( různá koření,která zároveň podporují trávení).
Klíčová slova:

Konzervace

Potraviny

Hodnocení (0x):