Registrace | Přihlásit

Referát: Kyselina sírová a kuchyňská sůl

Skrýt detaily | Oblíbený
  • Kvalita:45,7 %
  • Typ:Referát
  • Kategorie:Přírodní vědy
  • Podkategorie:Chemie
  • Autor:zadsemuser
  • Rozsah A4:3 strán
  • Zobrazeno:746 x
  • Stažené:0 x
  • Velikost:0,1 MB
  • Formát a přípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:český
  • ID projektu:806
  • Poslední úprava:21.03.2010
Kyselina sírová a kuchyňská sůl
Kyselina sírová je jednou z nejdůležitějších chemikálií vůbec.
Používá se jí při výrobě důležitých sloučenin, počínaje pracími
prášky, přes léčiva a umělá hnojiva až po fungicidy (prostředky
pro ničení parazitických hub). Je to olejovitá žíravá kapalina,
jednoduchá sloučenina dvou atomů vodíku, jednoho atomu síry a
čtyř atomů kyslíku.
Hodnocení (0x):