Registrace | Přihlásit

Seminární práce: Výběr vhodného dodavatelé vajec v Moravskoslezském kraji

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Specifikace vejce:

Produkt, bez kterého si většina českých kuchyní nedokáže pečení, ale i vaření představit.

Vzniká ve vaječníku nosnice, a skládá se ze žloutku, bílku a skořápky. Kvalita je především ovlivněna složením krmné směsi, zdravotním stavem slepice a v neposlední řadě, vhodným prostředím, ve které slepice žije.

Obal:
Na obalu neboli krabičce zejména musíme sledovat datum minimální trvanlivosti. Dalším povinným údajem je množství a hmotnost vajec a zejména kódu třídírny a země odkud vejce pochází.
Kód na vejci:
Vedle údajů na obalu vajec je důležitý i kód na samotných vejcích, kterým musí každé vejce být označeno. Z kódu se snadno zjistí metoda chovu nosnic, země původu vejce a podle registračního čísla hospodářství (chovu) se dá identifikovat i producent vajec.
Hodnocení (0x):