Registrace | Přihlásit

Státnicové otázky: Vypracované státnicové otázky Technologie a hygiena potravin živočišného původu - okruh Maso

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
1. DRUHY JATEČNÝCH ZVÍŘAT

Druhy jatečných zvířat:
» hospodářská zvířata: - zvířata využívána k chovu, výkrmu, práci a jiným hosp. účelům
- skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci, hrabavá a vodní drůbež, králíci, kožešinová zvířata, zvěř a jiná zvířata ve farmovém chovu, ryby a včely
» jatečná zvířata: - hospodářská zvířata, která jsou určena k porážce a jatečnímu zpracování a jejichž maso je určeno k lidské výživě
velká JZ: - skot, telata, prasata, ovce, kozy, koně osli a jejich kříženci, hříbata, běžci,
srstnatá zvěř spárkatá chovaná ve farmovém chovu
malá JZ: - selata, jehňata, kůzlata, drůbež, králíci, pernatá zvěř, zajíci, divocí králíci
chované ve farmovém chovu
jiná zvířata, jejichž maso je určeno k výživě lidí
Plemena skotu: - základní užitkové typy: - masný, kombinovaný, mléčný
» masný typ: - nejvhodnější zdroj masa
- dobrá konverze živin, vysoké přírůstky
- výborná výtěžnost, vysoká kvalita masa
Hodnocení (0x):