Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Téma: Problematika čištění odpadních vod pocházejících z mlékárenského průmyslu. Hodnocení základních parametrů těchto odpadních vod.

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Prvovýroba mléka
- hygiena při dojení - omývání vemene…
- odstranění prvních střiků do sběrné nádoby (kafilérie)
- sanitace dojícího zařízení

Sanitace - přípravky - jednoduché ( jen čistí nebo jen dezinfikují)
- kombinované
- kyselé - odstranění např. vodního kamene (HCl, HNO3)
- zásadité - odstranění organických látek např. tuků (NaOH)
- průběh: a) jednoduché - časově náročné - 5 stupňů
1. výplach vlažnou vodou
2. cirkulační čištění
3. výplach vodou
4. cirkulační dezinfekce
5. výplach studenou vodou
b) kombinované - trojstupňový systém
1. výplach vlažnou vodou
2. cirkulační čištění a dezinfekce
3. výplach studenou vodou

Prostory: dojírny a stáje
Uchování mléka - v místnosti (mléčnice)
- chladící nádrže, tanky
Přeprava mléka - svozové cisterny, konve
- v mlékárnách - kontrola kvality mléka
Hodnocení (0x):