Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Chemické laboratorní metody v analýze potravin

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
ENZYMOVÉ REAKCE
Stanovení glykogenu a glukosy v mase

AMG (amyloglykosidasa)
glykogen + H2O » D-glukosa

GOD (glukosaoxidasa)
D-glukosa + O2 » kys. glukonová + H2O2

POD (peroxidasa)
H2O2 + bezbarvá forma činidla » zkopulovaná forma barevného činidla

Stanovení peroxidu vodíku pomocí oxidační kopulace se substituovaným fenolem a 4-aminofenazonem.

Stanovení škrobu v mase (podobné jako u stanovení glykogenu a glukosy)
Stanovení laktosy (enzym beta galaktosidasa rozštěpí laktosu na Gal a Glc. Gal se epimerací převede na Glc a pak se stanoví suma Glc)
Hodnocení (0x):