Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Med - specifikace

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Med

Med = potravina přírodního sacharidového charakteru, složená převážně z glukózy, fruktózy, organických kyselin, enzymů a pevných částic zachycených při sběru sladkých šťáv květů rostlin (nektar), výměšků hmyzu na povrchu rostlin (medovice), nebo na živých částech rostlin včelami (Apis mellifera), které sbírají, přetvářejí, kombinují se svými specifickými látkami, uskladňují a nechávají dehydratovat a zrát v plástech.

Cukr: Sacharóza 98 %, voda 0,5 %, nestravitelné látky 1,5 - 2 %

Med květový = med pocházející zejména z nektarů květů
Med medovicový = med pocházející zejména z výměšků hmyzu sajícího z rostlin na živých částech rostlin nebo ze sekretů živých částí rostlin.
Hodnocení (0x):