Oddíl 4 cukrářské výrobky a těsta Pro účely této vyhlášky se rozumí: a) cukrářské výrobky výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, které jsou po tepelné úpravě dohotoveny pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce.
Podle vyhlášky 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony. Pro účely této vyhlášky se rozumí: a) cukrovinkami-potravinami jiné než čokolády a čokoládové bonbony, jejichž základní složku tvoří přírodní nebo náhradní sladidla a další složky, jimiž mohou být i kakaové součásti nebo čokoláda, a které nesplňují požadavky na čokoládu nebo čokoládové bombony, b) karamelami-cukrovinky tvárlivé konzistence, do určité, míry žvýkavé, s různou příchutí, c) dražé-cukrovinky tužší až tvrdé konzistence s různými vložkami, s nábalem zejména cukru, d) želé -cukrovinky s konzistencí gelu, vzniklou přídavkem želírujících látek, zejména pektinu, agaru, škrobu nebo želatiny,