Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Výroba cukrovinek

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Oddíl 4 cukrářské výrobky a těsta
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) cukrářské výrobky výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, které jsou po tepelné úpravě dohotoveny pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce.


Podle vyhlášky 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony.
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) cukrovinkami-potravinami jiné než čokolády a čokoládové bonbony, jejichž základní složku tvoří přírodní nebo náhradní sladidla a další složky, jimiž mohou být i kakaové součásti nebo čokoláda, a které nesplňují požadavky na čokoládu nebo čokoládové bombony,
b) karamelami-cukrovinky tvárlivé konzistence, do určité, míry žvýkavé, s různou příchutí,
c) dražé-cukrovinky tužší až tvrdé konzistence s různými vložkami, s nábalem zejména cukru,
d) želé -cukrovinky s konzistencí gelu, vzniklou přídavkem želírujících látek, zejména pektinu, agaru, škrobu nebo želatiny,
Hodnocení (0x):