Kromě všeobecných podmínek musí mít drůbeží jatky: • dostatečné velké, snadno čistitelné a dezinfikovatelné místo nebo krytý prostor pro prohlídku před poražením a pro příjem drůbeže • porážecí prostor takové velikosti- aby bylo omračování a vykrvování prováděno odděleně od škubání, jež může být spojeno s naparováním. Všechna spojení mezi porážecím prostorem a prostorem pro naparování a škubání, s výjimkou malého otvoru mčeného pouze k průchodu drůbeže k porážení, musí být opatřena dveřmi s automatickým zavíráním • prostor ke kuchání a pro přípravu takové velikosti, aby kuchání bylo prováděno na místě dostatečně vzdáleném od ostatních pracovních míst. anebo na místě odděleném přepážkou, která tato pracovní místa chrání před znečištěním. Všechna spojení mezi prostorem ke kuchání a pro přípravu a porážecím prostorem, s výjimkou malého otvoru mčeného pouze k průchodu poražené drůbeže, musí být opatřena dveřmi s automatickým zavíráním • v případě potřeby prostor pro expedici: • dostatečně velké, uzamykatelné chladírenské a mrazírenské prostory pro pozastavené čerstvé drůbeží maso • místo nebo prostor k získávání peří. poklid toto peří není zpracováváno jako odpad • oddělené umývárny a záchody pro osoby manipulující s živou drůbeží