Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Pravidla správné výrobní a hygienické praxe pro výrobce těstovin

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
1. ÚVOD

Tato pravidla správné výrobní a hygienické praxe vzdává Svaz průmyslových mlýnů ČR jako vzorovou příručku. Na jejím základě by měli jednotliví výrobci doplnit podmínky dodržování správných výrobních a hygienických zásad ve svých speciálních konkrétních podmínkách.
Účelem je poskytnout výrobcům přehled základních měřítek pro posouzení možných nebezpečí ve výrobní praxi, v jejichž důsledku by mohlo dojít k ohrožení zdravotní nezávadnosti výrobků. V příručce bude uveden přehled hlavních nebezpečí vyskytujících se všeobecně při těstárenské výrobě veškerých manipulacích s výrobky a opatření k předcházení vzniku nebezpečí.
Hlavní cestou k předcházení zmíněným nebezpečím je systematické zajištění informovanosti všech pracovníků na všech příslušných úsecích v podniku a zapracování zásad popsaných v příručce do pracovních povinností. Nezbytnou součástí je také stálá kontrola dodržování zásad uvedených v příručce.
V příručce budou vedle popisů a vysvětlení jednotlivých problémů uvedeny souběžně normativní odkazy na předpisy EU a ČR, vztahující se k danému problému.
Hodnocení (0x):