Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Prezentace: Červená vína - odrůdy, výroba, degustace, klasifikace
Skrýt detaily
|
Oblíbený
Kvalita:
92,3 %
Typ:
Prezentace
Univerzita:
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Fakulta:
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Kategorie:
Přírodní vědy
Podkategorie:
Veterinární lékařství
Předmět:
Technologie a hygiena potravin rostlinného původu
Autor:
goldenlife
Ročník:
3. ročník
Rozsah A4:
46 strán
Zobrazeno:
1 503 x
Stažené:
0 x
Velikost:
11,4 MB
Formát a přípona:
PDF dokument (.pdf)
Jazyk:
český
ID projektu:
9158
Poslední úprava:
05.12.2016
Červená vína
Vinařství
- součást zemědělství, tvorby krajiny a kultury
Vodní hladina udržuje stabilitu teploty ve vinohradu
( u nás Šóbes - Dyje)
Hlavní odrůdy modré révy vinné
• Cabernet sauvignon a franc (Bordeaux, Nový svět)
• Merlot - (Bordeaux)
• Pinot noir a meunier - (Burgundsko, Champagne)
• Grenache - (Chateauneuf-du-Pape, Rioja)
• Gamay - (Beujolais) 2005 - 56 mil. lahví
• Syrach - (Rhona- Hermitage)
• Zimfandel - (Kalifornie)
Nejoblíbenější vína v ČR
Bílá vína
- Muller Thurgau
- Veltlínské zelené
- Rulandské bílé
- Tramín
- Sauvignon
- Ryzlink vlašský
- Ryzlink rýnský
- Muškát moravský
- Neuburské
- Chardonnay
Červená vína
- Frankovka
- Svatovavřinecké
- Portugal
- Caberenet Sauvignon
- Rulandské mnodré
- André
- Merlot
- Zweigeltrebe
Klíčová slova:
vinařství
degustace vín
kvašení
dolihovaná vína
klasifikace
dálný východ
jídlo
Hodnocení (0x):