Registrace | Přihlásit

Prezentace: Pochutiny, koření, aditiva

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Legislativa
• vyhláška 331/97 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb. pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

Hořčice
základní surovina - semena hořčice bílé (Sinapis alba) a hořčice černé (Sinapis nigra), další přísady - ocet, koření, víno
Výroba:
- čištění, loupání a drcení semen
- odlisování části tuku, rozemletí výlisků namouku)
- míchání hořčičné mouky, 5 % octa, koření - působením enzymů se vytvářejí charakteristické palčivé látky (izothiokyanáty)
- pomletí směsi kamenným mlýnem
- dozrávání (6 týdnů), pokles obsahu izothiokyanátů
Hodnocení (0x):