Registrace | Přihlásit

Prezentace: Hygienické, technologické a senzorické hodnocení ovoce, základní vady

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce jsou jedlé plody a semena stromů, keřů nebo bylin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v syrovém stavu

Členění čerstvého ovoce

Čerstvé ovoce - jádrové, peckové, bobulové, skořápkové, plody tropů a subtropů

Označování
Kromě údajů uvedených v zákoně a v prováděcím právním předpisu (vyhláška č. 113/2005 Sb.) se čerstvé ovoce dále označí:
• názvem podskupiny
• třídou jakosti
• názvem odrůdy
• údajem o tom, že byla po sklizni ošetřena konzervačními nebo jinými chemickými látkami
Hodnocení (0x):