Registrace | Přihlásit

Prezentace: Hygienické, technologické a senzorické hodnocení zeleniny

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Čerstvá zelenina jsou jedlé části, zejména kořeny, bulvy, listy, nať, květenství, plody jednoletých nebo víceletých rostlin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v syrovém stavu

Čerstvá zelenina - košťálová, kořenová, listová, lusková, plodová, cibulová, natě, klasy a výhonky

Označování
Kromě údajů uvedených v zákoně a v prováděcím právním předpisu (vyhláška č. 113/2005 S.) se čerstvá zelenina dále označí:
• názvem podskupiny
• třídou jakosti
• názvem odrůdy
• údajem o tom, že byla po sklizni ošetřena konzervačními nebo jinými chemickými látkami.

Požadavky na jakost
Čerstvá zelenina se zařazuje podle smyslových a fyzikálních požadavků do tříd jakosti, které jsou stanoveny předpisy ES o normách pro jednotlivé druhy ovoce nebo zeleniny nebo technickou normou

Skladování
Čerstvá zelenina se skladuje odděleně, v čistých, dobře větratelných prostorách, popřípadě v prostorách s řízenou atmosférou na dřevěných podlážkách
Hodnocení (0x):