Pro účely této vyhlášky se rozumí: a) škrobem přírodní prášek získaný izolací ze škrobnatých surovin rostlinného původu b) pudingem v prášku výrobek ze škrobu ve formě polotovaru s přídavkem dalších látek, určený pro kulinární úpravu c) maltodextrinem práškový výrobek ze škrobu získaný enzymatickou hydrolýzou škrobu d) dextrózovým ekvivalentem (DE) obsah redukujících cukrů v sušině v procentech vyjádřený jako glukóza, který určuje stupeň hydrolýzy škrobu
Označování
1) Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštní vyhlášce* jsou tyto další požadavky na označení: a) škrob se označí názvem druhu a skupiny b) výrobky ze škrobu se označí pouze názvem skupiny c) maltodextriny se označí i dextrózovým ekvivalentem
2) Mléčným pudingem v prášku se označí výrobek ze škrobu s obsahem nejméně 10 % hmotnostních sušeného mléka