Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Technologie mléka a mléčných výrobků

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
1 SYROVÉ MLÉKO (PRODUKCE, KRITÉRIA A KONTROLA JAKOSTI)

1.1 HYGIENICKÉ POŽADAVKY NA PRODUKCI MLÉKA A MLEZIVA
Provozovatelé potravinářských podniků, kteří vyrábějí, popřípadě svážejí syrové mléko a mlezivo, musejí zajistit splnění požadavků stanovených legislativou (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 ve znění pozdějších změn (Nařízení Komise (ES) č. 1662 /2006 a dalších).

1.1.1 Dojnice
· Syrové mléko a mlezivo musí pocházet od zvířat:
· která nevykazují žádný příznak nakažlivé choroby přenosné mlékem a mlezivem na člověka
· která jsou celkově v dobrém zdravotním stavu, nevykazují známky nákazy, která by mohla mít za následek kontaminaci mléka a mleziva, a zejména netrpí žádnou infekcí pohlavního ústrojí doprovázenou výtokem, ani enteritidou s průjmem, doprovázenou horečkou, nebo viditelným zánětem vemene
· která nevykazují žádné zranění vemene, jež by mohlo mít vliv na mléko a mlezivo
· kterým nebyly podány nepovolené látky či přípravky a která nebyla protiprávně ošetřena
· u nichž byla v případě podání povolených přípravků či látek dodržena ochranná lhůta stanovená pro tyto přípravky a látky.
Hodnocení (0x):