Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Hygiena a technologie vegetabilních produktů

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Předkládaný text je určen pro studenty magisterského studijního programu na Fakultě veterinární hygieny a ekologie VFU Brno. Je koncipován jako souhrn relevantních informací z řady odborných i vědeckých zdrojů a jeho cílem je v přehledné formě a do vhodné hloubky poskytnout informace z oblasti technologie a hygieny potravin rostlinného původu. Jelikož je tato skupina potravin značně rozsáhla a výrazně variabilní, jednotlivé kapitoly se postupně zabývají pouze vybranými stěžejními komoditami, a to cereáliemi a výrobky z nich, ovocem a zeleninou a výrobky z nich, oleji a tuky, cukrem a cukrovinkami, čajem, kávou a kávovinami, vínem a pivem. Text je zaměřen především na teoretický popis technologických postupů, ale také hygienických aspektů, charakteru surovin pro výrobu, jednotlivých druhů dané potraviny, chemického složení či vlivu na organismus konzumenta.

Věříme, že tento text bude užitečný pro rozšíření znalostí studentů a nápomocný při přípravě na závěrečnou zkoušku z předmětu Hygiena a technologie potravin rostlinného původu. Pro práci na praktických cvičeních je doplněn návody na cvičení a dalšími praktickými pomůckami typu formuláře pro senzorické hodnocení jednotlivých komodit či dalších, podrobnějších schémat výroby.
Hodnocení (0x):