Registrace | Přihlásit

Seminární práce: Gastronomie v lázeňském provozu

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
1 Postavení společného stravování a hotelnictví
Vývoj hotelnictví, jeho charakteristika, význam, členění společného stravování na komerční a institucionální formu,jejich rysy, charakteristika způsobu zajišťování a základní funkce - ohlédnutí se za minulostí k pochopení budoucnosti

S rostoucí pracovní zátěž, stresem a zvyšujícím se časovým nárokům v běžném pracovním životě jedince, stoupají i jeho nároky na kvalitně strávený volný čas. Z toho jednoznačně vyplývá i požadavek současného zákazníka na zvyšování nároků na kvalitu služeb ve veřejném stravování. Lze konstatovat, že význam hostinských služeb přímo úměrně roste se změnami životního i pracovního stylu.

Nový životní styl s sebou nese poznání spojené s cestováním, prožitky s ochutnáváním doposud neznámého, a srovnání s konkurencí ve všech sférách služeb. Tato fakta začínají ohrožovat dostupné znalosti a dovednosti provozovatelů gastronomických zařízení a ohrožovat jejich doposud relativně snadnou existenci v této sféře podnikání.
Hodnocení (0x):