Registrace | Přihlásit

Seminární práce: Úloha výrobního plánování (jednofázová simplexová metoda)

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Zadání úlohy:

Malá pekárna „U Jakuba“ na malém městečku se rozhodla, že upeče svoje speciální koláče , bábovky , rolády, piškoty a srnčí hřbety na oslavu výročí založení místního spolku včelařů.
Ve skladě mají 16 kg spec. hladké mouky, 5 kg jemného cukru, 1,7 l mléka (170 lžic mléka) a 100 ks vajec. Skořice, citr. kůry a vody je dostatek. Cílem je napéct co nejvíce kusů pečiva na oslavu.

Recept na koláč: Recept na roládu:
40 dkg hl. mouky 30 dkg hl. mouky
10 dkg jemného cukru 10 dkg jemného cukru
5 vejce 4 vejce
10 lžic mléka citr. kůra
1 prášek do pečiva špetka skořice

Recept na bábovku: Recept na piškot:
40 kg hladké mouky 30 dkg hl. mouky
10 kg jemného cukru 10 dkg jemného cukru
5 vajec 2 vejce

Recept na srnčí hřbet:
20 dkg hl.mouky
10 dkg cukru
1 vejce
citr.kůra

Rozbor úlohy
V matematickém modelu této úlohy bude pět strukturních proměnných:

x1 ….. počet napečených koláčů
x2 ….. počet napečených bábovek
x3 ….. počet napečených rolád
x4 ….. počet napečených piškotů
x5 ….. počet napečených srnčích hřbetů

a čtyři přídatné proměnné , které souvisí se zbytky surovin, které při pečení buchet nebudou využity.

x6 ….. zbytek hladké mouky
x7 ….. zbytek jemného cukru
x8 ….. zbytek vajec
x9 …. .. zbytek mléka
Hodnocení (0x):