Registrace | Přihlásit

Prezentace: Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
Sušárna musí odpovídat:
- vlastnostem sušených potravin,
- způsobu sušení
- postupu (řádu) sušení

Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
V potravinářství je druh používané sušárny ovlivněn také provozními požadavky:
- sezónní charakter provozu, odpovídající sezónnosti sklizně sušených potravin;
- značně rozdílné fyzikálně-mechanické vlastnosti jednotlivých skupin sušených potravin (zrniny, mléko a pod.);
- většina sušených potravin má vysokou vlhkost, z čehož plynou vysoké požadavky na výkonnost sušáren tj. množství odpařené vlhkosti za jednotku času;
- z ekonomiky sušení plyne požadavek co nejnižších nákladů sušení, zejména provozních nákladů.
Hodnocení (0x):