Registrace | Přihlásit

Prezentace: Čištění a šrotování sladu

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Varní zpracování
Cílem varního zpracování je převést za pomoci enzymů extraktivní látky sladu do roztoku, získaný extraktivní roztok sladiny oddělit s minimálními ztrátami od nerozpustných zbytků sladového zrna, tj. od mláta, a povařením sladiny s chmelem produkt ohořčit a tepelně stabilizovat. Získaná mladina je po odloučení kalů a ochlazení připravena pro kvasný proces.

Varní zpracování
• při varním zpracování se využívá celá řada
- fyzikálních,
- chemických
- a biochemických pochodů.
Jejich vhodné řízení je předpokladem pro dosažení požadované kvality mladiny a hospodárnosti výroby.
Sled výrobních operací při výrobě mladiny shrnut do tabulky (tab. 13-1).
Hodnocení (0x):