Registrace | Přihlásit

Prezentace: Výroba lihu z obilovin

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Pro výrobu lihu se používá jako základní surovina obilní šrot. Ten je dopravován ze šrotovny sila do zásobníku, umístěného na tenzometrických vahách. Ze zásobníku se šrot dopravuje do vystíracího přístroje a následně stéká do zapařovací kádě, ve které se zápara ohřívá na stanovenou teplotu a dochází ke zmazovatění přidáním Termamylu. Káď má míchadlo a je ohřívána vstupem přímé páry. Po ohřátí je zápara přečerpána do zcukřující kadě, kde je ochlazena, zcukřena a přečerpána do jedné ze čtyř kvasných kádí. Lihovar má výkonnost 10 000 l abs alkoholu za den. Jako jemný líh ( obsah ethanolu 95,7 % ) je možno odebírat 9 400 l za den, zbytek 1080 l/den je líh pro technické použití. Výchozí surovinou je obilí. Výpalky, které vznikají jako odpad ze záparové komory je možno využívat v zemědělství jako přídavek do objemných krmiv.
Hodnocení (0x):