Registrace | Přihlásit

Prezentace: Aditivní - cizorodé látky

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Aditivní - cizorodé látky

Úmyslně přidávané látky, které mají zlepšit trvanlivost, organoleptickou, nutriční hodnotu potraviny.
Musí splňovat hygienická kritéria (LD50, karcinogenita, mutagenita, teratogenita, apod.)
• Látky prodlužující trvanlivost (antioxidanty, antibiotika, chemické konzervovadla
• Chuťové a vonné látky (sladidla, intenzifikátory chuti a vůně, hořké látky, kyseliny, aroma
• Látky upravující vzhled potravin (umělá barviva, bělidla)
• Konzistotvorné látky (emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, gelotvorné preparáty)

Aditivní látky

1. Konzervační látky
2. Barviva
3. Syntetické antioxidanty
4. Umělá sladidla
5. Chuťové látky, povzbudivé látky a jejich stimulátory
6. Potenciátory a intenzifikátory aroma
Hodnocení (0x):