Registrace | Přihlásit

Přednášky: Úvod do mlékařství - Syrové mléko, Nemoci z mléka

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
POŽADAVKY NA KVALITU SYROVÉHO MLÉKA

kvalita - komplex definovaných vlastností lišících se z pohledu chovatele, zpracovatele nebo konečného spotřebitele

faktory ovlivňující vlastnosti mléka:

plemeno dojnic
» vliv na obsah tuku a bílkovin
» vliv býka

stádium laktace
» mlezivo - výrazně odlišné složení
» po 5 dnech již normální složení

krmení a výţiva dojnic
» vyvážená krmná dávka
» tvorba tuku - objemná krmiva
» tvorba bílkovin - jadrná krmiva
» chuťové a pachové látky z krmiva
» vliv výživy na titrační kyselost
» jakost napájecí vody

vlastní prostředí
» způsob ustájení
» teplota ve stájích
» pásmo tepelné pohody: +10 až +16 °C
Hodnocení (0x):