Registrace
|
Přihlásit
Univerzity
Kategorie
Rozšířené vyhledávání
Česká zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Prezentace: Základní ošetření mléka - Základní ošetření mléka, Konzumní mléko a smetana
Zobrazit detaily
|
Oblíbený
ZÁKLADNÍ OŠETŘENÍ MLÉKA
» tepelné ošetření -> zajištění zdravotní nezávadnosti a trvanlivosti
» co možná nejvyšší zachování nutričních, organoleptických a technologických vlastností mléka
pasterační stanice
» odstřeďování
» standardizace tučnosti
» pasterace mléka
» pasterace smetany
v případě potřeby
» homogenizace mléka
» deaerace
» baktofugace
připraví se:
» odstředěné pasterované mléko
» pasterované mléko se standardizovanou tučností
» pasterovaná smetana
Klíčová slova:
ošetření mléka
smetana
tučnost
homogenizace
dearace
baktofugace
Hodnocení (0x):