Registrace | Přihlásit

Přednášky: Zpracování Zahradnických produktů

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Sterilace fyzikálními zákroky - přímá inaktivace mikrobů a ovlivňující činitelé

-apertace -sterilační zařízení -sterilace nekyselých výrobků
-rozdělení autoklávů -zhodnocení sterilační technologie
-sterilace odporovým topením - sterilace vysokofrekvenčním ohřevem
-radiosterilace a ovlivnění potraviny -sterilace střídavými tlaky
-chemická konzervace (chemoabioza) -uplatnění chemické abiozy
-osmoanabioza - sušení, technologické modifikace - jednorázově ohřátý vzduch
- příhřívaný vzdušný proud - sprejové sušárny - souproud a protiproud
- kryosikační sušení - expanzní sušení -evaporační zahušťování
- odpařovací zařízení
- vícestupňové odparky -konzervace reverzní osmozou
- konzervace přísadou cukru - konzervace solením -principy konzervace mrazením - vitrifikace
- tvorba ledové struktury -rozdělení mrazírenských postupů
- změny během mrazírenského skladování -mrazírenské obaly
- konzervace odnímáním kyslíku - impregnace šťáv -způsoby sycení šťáv
- chemoanabioza - prostředky chemické konzervace
- podmínky chemické konzervace -alkoholizace šťav
- okyselovací techniky a úchova polotovarů -oidmínky solení
- konzervace antibiotiky - konzervace fytoncidy -mléčné kvašení
- chemismus mléčného kvašení - mikroflora mléčného kvašení
- metabioza konzervačního procesu -fáze metabiozy
- stanovení látkových složek ovoce a zeleniny -
Hodnocení (0x):