Registrace | Přihlásit

Semestrální práce: Vinná réva a výroba vína

Skrýt detaily | Oblíbený
  • Kvalita:53,4 %
  • Typ:Semestrální práce
  • Kategorie:Přírodní vědy
  • Podkategorie:Botanika
  • Autor:zadsemuser
  • Rozsah A4:16 strán
  • Zobrazeno:1 394 x
  • Stažené:0 x
  • Velikost:0,1 MB
  • Formát a přípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:český
  • ID projektu:737
  • Poslední úprava:21.03.2010
1, Faktory ovlivňující chuť a kvalitu vína

Jedna odrůda pěstovaná v témž území může poskytovat dvě úplně odlišná vína a dvě různé odrůdy pěstované odděleně mohou poskytnout vína velmi podobná. Ať už vnímáme chuť a kvalitu vína jakkoli, určené faktory je mohou ovlivnit a také je ovlivňují. Mezi tyto faktory patří: odrůda révy vinné, (je z nich nejvýznamnější), lokalita, podnebí (určuje možnosti pěstování révy), poloha (může podporovat nebo potlačit místní podmínky), půda (má skutečně vliv?), vinohradnictví (techniky používané v pěstování vinných keřů mohou snížit anebo zvýraznit odrůdový charakter), vinařství (trochu připomíná vaření a jak všichni dobře víme, výsledkem různých způsobů vaření mohou být úplně odlišná jídla ze stejných základních složek), ročník (jeho vrtochy mohou úrodu i zničit), a vinař, Černý Petr toho všeho.

Klíčová slova:

Vinná réva

výroba vína

Hodnocení (0x):