Registrace | Přihlásit

Prezentace: Prezentace z přednášek Řízení kvality a bezpečnosti potravin

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Úvod

• Význam a postavení předmětu ve studijním plánu navazujícího magisterského studia
• Význam aspektů bezpečnosti a kvality potravin

Kvalita (obecně) a její vnímání
• Kvalita / jakost - Je to totéž?
• Jakost je
- způsobilost pro užití.
- souhrn vlastností vyjadřujících schopnost výrobku plnit funkce, pro které je určen.
- je shoda s požadavky.
- je to, co za ni považuje zákazník.
• Definice jakosti v normě ČSN EN ISO 9000:2006

Kvalita a bezpečnost potravin
• = hygienické, nutriční, technologické, senzorické a informační aspekty, užitná hodnota, aspekty ekonomické
• základní podmínky kvality potravin jsou bezpečnost a zdravotní nezávadnost

Co je to bezpečná potravina?
Na zajištění a zachování bezpečnosti potravin se podílí:
• zemědělská produkce
• zpracovatelé potravin
• dovozci
• distributoři
• státní orgány, ale i spotřebitelé.
Hodnocení (0x):