Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Maďarská vína

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Maďarská vína

Skrývají v sobě kus krásy, přitažlivosti a tajemnosti Maďarska

Egri bikaver - „býčí krev“ historicky, legenda

Tokajské víno - Tokay - nejslavnější maďarské víno
proslavené - Imperial Tokay,
- Tokay Aszú Essencia - vysoce ceněné na ruském carském dvoře
Odrůdy k výrobě: Furmint (T. furmint)
Lipovina (T. hárslevelü)
někdy 3-orůdové - T. muskotályos

Jak se tokajské víno vyrábí?
Tak jako u všech velkých sladkých vín, vděčí kvalitou napůl vysušeným extrémně obsažným hroznům Furmintu a Lipoviny(aszú) a napadení plísní šedou Botrytis cinerea
Hodnocení (0x):