Registrace | Přihlásit

Studijní materiál: Ovoce a zelenina

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
OVOCE A ZELENINA
• VÝZNAM☺
• HOSPODÁŘSKÝ
• KRAJINOTVORNÝ
• NUTRIČNÍ
- zdroj vitamín
- minerálních látek
- Vlákniny
- fyziologicky aktivních látek (pozitivní x negativní)

VYUŽITÍ
• PŘÍMÝ KONZUM
• ZPRACOVÁNÍ - KONZERVACE
využití sklizených plodin
prodloužení údržnosti
překlenutí sezónnosti
zachování nutriční a senzorické kvality

OVOCE A ZELENINA VE VÝŽIVĚ
• VYSOKÝ OBSAH VODY - nízký obsah hlavních živi
• nízký energetický obsah
• VÝZNAMNÝ ZDROJ VITAMÍNŮ, MINERÁLNÍCH LÁTEK, VLÁKNINY
• LÁTKY SE SPECIFICKÝMI FYZIOLOGICKÝMI ÚČINKY
• KONTAMINANTY - těžké kovy, agrochemikálie
Hodnocení (0x):