Registrace | Přihlásit

Prezentace: Hygienické, technologické a senzorické hodnocení kakaa a čokolády

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem

Pro účely této vyhlášky se rozumí:
• kakaovými boby - fermentovaná a sušená semena kakaovníku (Theobroma cacao L.)
kakaovým tukem - tuk získaný z kakaových bobů nebo jejich částí nevyhovující požadavkům stanoveným pro kakaové máslo
kakaovým máslem - tuk získaný z kakaových bobů nebo jejich částí odpovídající požadavkům uvedeným v příloze č. 7 tabulce 3
kakaovým práškem (kakaem) - potravina získaná z pražených kakaových bobů zbavených slupek, upravených do formy prášku, obsahující nejméně 20 % kakaového másla v sušině a nejvýše 9 % vody
směsí kakaa s cukrem - potravina získaná mechanickým smísením nebo instantizací kakaa s cukrem v určitém poměru
čokoládou v prášku - potravina vyrobená ze směsi kakaa a cukrů obsahující nejméně 32 % kakaa
čokoládou k přípravě nápoje, slazeným kakaem, slazeným kakaovým práškem - potraviny vyrobené ze směsi kakaa a cukrů obsahující nejméně 25 % kakaa
Hodnocení (0x):