Registrace | Přihlásit

Prezentace: Hygienické, technologické a senzorické hodnocení mlýnských výrobků

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Pro účely této vyhlášky se rozumí:

a) mlýnskými obilnými výrobky, výrobky získané zpracováním obilí, pohanky a rýže vícestupňovým mlýnským postupem
b) moukou mlýnský obilný výrobek získaný mletím obilí a tříděný podle velikosti částic, obsahu minerálních látek a druhu použitého obilí
c) krupicí mlýnský obilný výrobek získaný v první fázi mletí obilí v podobě hrubších částic zbavených slupek
d) vločkami výrobky z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získané jeho mačkáním nebo příčným řezáním
e) trhankou výrobek z vyčištěného obilného zrna, získaný šetrným drcením
f) kroupami výrobky z vyčištěného obilného zrna, převážně z ječmene, zbaveného obalových vrstev broušením
g) lámankou zlomkové drobné netříděné obilné kroupy
h) jáhlami vyčištěná zrna prosa upravená loupáním a leštěním
i) klíčky částice nebo šupinky nasládlé chuti získané při mlýnském zpracování obilného zrna
j) obilovinami pro přímou spotřebu vyčištěná, popřípadě dále jinak upravená obilná zrna, zejména pšenice, žita, ječmene nebo ovsa
Hodnocení (0x):