Registrace | Přihlásit

Prezentace: Hygienické, technologické a senzorické hodnocení naturálních a modifikovaných škrobů

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Legislativa

Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) škrobem přírodní prášek získaný izolací ze škrobnatých surovin rostlinného původu
b) pudingem v prášku výrobek ze škrobu ve formě polotovaru s přídavkem dalších látek, určený pro kulinární úpravu
c) maltodextrinem práškový výrobek ze škrobu získaný enzymatickou hydrolýzou škrobu
d) dextrózovým ekvivalentem (DE) obsah redukujících cukrů v sušině v procentech vyjádřený jako glukóza, který určuje stupeň hydrolýzy škrobu

Označování

1) Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštní vyhlášce* jsou tyto další požadavky na označení:
a) škrob se označí názvem druhu a skupiny
b) výrobky ze škrobu se označí pouze názvem skupiny
c) maltodextriny se označí i dextrózovým ekvivalentem

2) Mléčným pudingem v prášku se označí výrobek ze škrobu s obsahem nejméně 10 % hmotnostních sušeného mléka
Hodnocení (0x):